Jesenja girlanda

Oktobar je mesec za pristaviti topli čaj u čajniku dok se fina vatrica rasplamsava, za ušuškati se ispod mekog ćebenceta, pročitati knjigu, ispijati vruću toplu čokoladu , uraditi ono za šta niste imali vremena tokom letnjih meseci zbog dugih dana provedenih napolju.

Ideja je bila da godišnja doba približim svojoj maleckoj u vidu jesenjih motiva. Bundevice i lišće jesenjih boja u vidu trajnije dekoracije.

Za ovaj slatki mali projekat biće vam potrebna volja, konac, filc, žica, kanap, koflin ili neko drugo punjenje. Po želji senka/rumenilo/puder u kamenu za senčenje i naravno makaze.

Za početak željeni oblik ćete  iscrtati  po filcu, pa zatim iseći 1-2 milimetara veće, takođe isećićete i naličje, te zatim ručno porubiti popuniti i ukoliko je potrebno još malo prošiti kako bi šara dobila na dubini. Neke elemente kao na primer lišću možete iscrtati hemijskama u boji. Pre nego što završite porub u potpunosti, iskoristite da napunite bundevice koflinom ili drugim punilom, kako bi dobili puniji i okrugliji oblik.

Žicom možete povezati ukrase sa kanapom i napraviti ukras oko peteljke.





Uživala sam praveći ovu girlandicu gledajući njen iznenađen izraz lica nečega što se pred njom uobličava. Opipala je i ispitala sve. Naravno kao i svaka bebi devojčica pomagala je a naručito u momentima (senčenja) šminkanja.

Unapred se radujem svakom našem zajedničkom projektu.

Na kraju dana “Srećna sam što živim u svetu u kom postoji oktobar.” – L. M. Montgomeri


Ukoliko sam Vas inspirisala da girlandicu napravite i sami, pustite komentar i šaljite slike.

Ljub na kub.

Comments

Popular Posts