Bundevice od testa
Pumpkin spice and everything nice
Ove godine se izigrah sa bundevom više nego svih prethodnih. I glina i prava na svakojake načine i uz prave začine. Kreativno je svaki dan al uz #kreativnioktobar mora biti nešto nežno slatko. Ovo mi je od davnina na kulinarskoj tu du listi pa da pogledamo kako to izgleda u praksi.Bundevice
Sastojci
450 gr brašna,
pola kocke kvasca,
sve ukupno 3 kašike šećera ukljućujući dve za podizanje kvasca,
150 ml mlake vode
200 gr barene i propasirane bundeve (muskatna il hokaido)
pumpkin pie začin,
50 gr otopljenog putera za premazivanje
konac(bakery twine)
semenke bundeve ili štapić cimeta za dekoraciju
200 gr barene i propasirane bundeve (muskatna il hokaido)
pumpkin pie začin,
50 gr otopljenog putera za premazivanje
konac(bakery twine)
semenke bundeve ili štapić cimeta za dekoraciju
Priprema:
Razmutiti kockicu kvasca u mlakoj vodi sa dve kašike šećera pa dodati bundevu, začin, kašiku šećera i postepeno dodavati brašno. Pošto zamesite glatko testo ostaviti da se udvostruči cca 30-tak minuta. Zatim premesiti i napraviti 10 malih loptica i uvezati ih koncem za pečenje. Staviti u pleh i prekriti krpom da testo još malo nadođe. Peći oko pola sata na 180( vreme pečenja varira u zavisnosti od rerne). Par minuta pred kraj pečenja premazala sam bundevice otopljenim puterom
Comments
Post a Comment