Kolač od trešanja


Ovakvi kolači su mi uvek išli uz jabuku i višnju, a šta je sa trešnjom pobogu i zašto je tako malo ima u našim receptima? 
Pa hajde da to ispravimo.
Pričala sam već ranije o tome, šta ponuditi za jednu od dve užine bebuški koja više nije bebuška već detence sa prefinjenim pogledom na hranu od prvog dana. Ovo može biti predlog ali da se razumemo u opšte ne mora biti sa decu već i za nas odrasle. Omer šećera i ostalih sastojaka je sasvim zadovoljavajući, a za prave sladokusce zaliti prstom debelim slojem crne čokolade, no ovo je lajt varijanta.



Sastojci:

4 jaja
100 grana šećera150 grama glatkog  brašna
1 prašak za pecivo
100 grama pecnutih oraha (malo pečenih na tiganju)
100 ml jogurta
300-500 grama očišćenih trešanja (po želji)
kao arome vanile
Priprema:

U dubljoj posudi dobro izmiksajte jaja pa im postepeno dodajte šećer, nakon toga dodati tečne sastojke, ulje i jogurt. Posebno sjediniti brašno, prašak za pecivo i srednje samlevene orahe, to je ni da budu krupni ni da budu skroz samleveni, pa ih iz dva puta dodajte tečnim sastojcima. pošto se masa lepo sjedini onda dodati očišćene trešnje i blago promešati špatulom. Izručiti u pouljen/pobrašnjen kalup ili na papir za pečenje u kalup dimenzija 26 cm. Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni 35 minuta. Pošto se kolač dobro ohladi možete ga posuti šećerom u prahu a i ne morate. 

Opisala bih ga kao izdašnim kolačem, prostim al opet tako nekako ukusnim da se uvek vratite po još jedno parče, prijateljskim za decu jer nije previše sladak pa može da posluži ko užinica.



Ručice su tu kao dokaz ukusnosti, a verujte mi ova mala ima više nego istančan ukus <3



Comments

Popular Posts