Čorbica od sočiva

Priznaću i glasno da nisam bila neki ljubitelj sočiva, zapravo nisam bila ljubitelj mnogih namirnica koje su mi od već nekog vremena postale omiljene.
O sočivu, malecnoj mahunarki i pra-hrani, imate da pročitate na internetu pa ne bih da vas dodatno opterećujem tekstom. Jednom rečju, zdravo, blagodatno za creva i celokupni organizam zbog minerala, vitamina i oligo elemenata. Ovaj recept vodi poreklo iz Turske, al sam ga ja malo doradila po svom ukusu

A sada na receptić


Sastojci:
1 glavica iseckanog luka
2 veće izrendane šargarepe
150 gr crvenog sočiva
100 gr soka od paradajza
2 kašike sušenog mlevenog paradajza
2 kašike ulja
2 kašike soka od limuna
začini( crvena mlevena  paprika, biber, so, peršun, dimljena majčina dušica i/ili sveža ili sušena nana)

Priprema :
na dve kašike ulja u šepici, prodinstajte iseckani luk i izrendanu šargarepu. Nakon karamelizacije dodati prethodno oprano sočivo, sok od paradajza i naliti vodom te na umerenoj vatri krčkati 45 minuta. Po isteku ovog vremena dodati 2 kašike, sušenog mlevenog paradajza, slatku papriku, biber, soli, bibera,...kuvati još 15 minuta pa ručnim blenderom jediniti sastojke u gustu čorbicu.


Služiti uz hleb.


NJami
 


Prijatan obrok a i ostatak dana.

Comments

Popular Posts