Vaskršnje dekoracije

Iako mnogi od nas, najradosniji praznik neće proslaviti sa svojim najmilijim članovima uže ali i šire porodice usled nastale situacije, ostaje nam da se igramo sa dekoracijama do mile volje.

Venčić


Za ovu igrariju biće potrebno:
Baštenska žica ili možete iseći karton u obliku tankog obruča 
Trava koja se prodaje kao uskršnja dekoracija, mada realno to su duge trakice
Jaja od stiropora 
Buketić veštačkog cveća i neka peruška
Kanap
Pištolj za toplo lepljenje
Makaze

Od baštenske žice ili kartona formirati obruč, žica se može i dva puta namotati, prečnika  negde oko 20 cm. Nakon čega travu obmotati duž cele konstrukcije pa koncem privezati kako bi je fiksirali. Tamo gde ste odredili da vam bude mesto za kačenje gledajte da vam se tamo i završavaju vlati trave to jest da je taj deo uži u odnosu na ostatak venčića i ostavite za kačanje kanapa koliko će odgovarati vašem prostoru. Zatim očupate sa buketića veštačkog cveća delove koji vam se najviše dopadaju, malo cvetova i malo zeleniša se u ovoj kombinaciji pokazalo kao dobitna kombinacija. Jaja od stiropora prilepeti pištoljem za toplo lepljenje i kao finalni detalj stavite peruškicu međ cvećem.
I to bi bilo to, može da visi na zidu, prozoru ili da ga horizontalno  postavite na neki ukrasni tanjir ili poslužavnik. 



Gnezdo u zvonu

Gnezdo u mom životu ima posebnu simboliku, pogotovo od kada sam se rodila kao majka. Asocira na ušuškanost, toplinu i ljubav, budi neka najnežnija i najiskrenija sećanja koje vode nazad u gde? Naravno detinjstvo.




Ova mala dekor varijanta prigodna je za ovaj divan praznik.

Od materijala će vam biti potrebno:


BEGÅVNING Stakleno zvono sa stopom, 19 cm (Ikea) može naravno i veća to jest šira tegla
Presovana dehidrirana mahovina (Cvećara)
Sušena kukuruzovina koja se prodaje kao uskršnja deko trava (Jumbo) meni je ličila na kučinu
Stiropor jaja (Jumbo)
Končić (Pozamanterija)
Venčić od vrbovine ili loze (Pijaca)
i stiropor pečurkice (Kinezi)

U stakleno zvono staviti mahovinu, pa zatim  formirati gnezdo od kukuruzovine i učvrstiti po potrebi končićem i staviti stiropor jaja. Sa spoljne strane stope staklenog zvona staviti  venac i zakačiti pečurkice od stiropora. 
Deluje prilično osvežavajuće i čarobno. Kao momenat uhvaće u teglicu i sačuvan od zaborava.




Uskršnje drvo sa ukrasima

Pobornik sam ne lomiti grane, već uzeti sa zemlje ispod drveta. S obzirom da živim nedaleko od šume imam široku ponudu grančica koje mogu da uzmem u razmatranje. Tako je izbor pao na ove suve grane na čijem se vrhovima nalaze još sitnije grančice pa odaju utisak malenih metli.




Dakle od materijala će biti potrebno:


  • Suve grančice ili ako neko voli procvetale grane npr šljive ili kruške (beli cvetići i još uvek cveta)
  • Razni plastični, drveni i stakleni ukrasi- staklene kuglice sa peruškama su prošlogodišnje iz Lidl-a, a drvene pločice zeka i plastična perepeličja jaja iz cvećare u kraju
  • Presovana dehidrirana mahovina
  • Ukrasna uskršnja trava (zlatna, plastična)
  • Vaza


U vazu rasporediti suve grane a prethodno dobro pogledati da sličajno grana nema neke "stanare" koje bi ste morali da skupljate po stanu. Ukrasnu travu staviti tako da fiksirate grane da ne bi šetale, računam da to ima veze i kakav je oblik vaze, koliko su teške grane koje ste našli ili koliko je vaza sposobna da ponese tereta a da ne prevagne od težine na jednu stranu. Mahovinu rasporediti po vrhu vaze, to mi je onako jedan dodir svežine na zemljanu paletu boja. Rasporediti ukrase po granama. Te gore pomenute metlice su meni lično super jer ima mnogo, a samim tim i više mesta za ukrase.

To bi za sada bilo to.

S obzirom na višak vremena ali i inspiracije u ovim vremenima, ovo su moji predlozi za razbibrigu i fokus na lepše i šarenije teme.

Ukoliko sam vas inspirisala da uradite slicno, šaljite sličice.

Hug from Little Bug 

Comments

Popular Posts