Dekorativni novogodišnji jastuk

Da još malo upotpunim novogodišnju groznicu koja hara, odlučila sam da napravim ukrasni jastuk sa motivom jelkica.

Od materijala je potrebno:

Belo pamučno platno(prethodno oprano)
Crna akrilna boja & četkica
Krompir
Modlica u obliku jelke
Nož
Igla&konac(opciono mašina za šivenje)
Koflin(sintetičko punjenje)

Iseći platno na željene dimenzije jastuka +2cm sa svih strana za porub.
Presaviti platno kako biste dobili dve polovine, orjentacije radi, pa jednu polovinu jastuka staviti na perivu površinu.

Oprati krompir pa utisnuti u njega modlicu i iseći sa spoljnje strane do modlice višak krompira, dovoljno je pola cm, nakon čega iseći višak po sredini koji prelazi rubove modle. Voditi računa da bude što ravnije kako bi otisak bio što pravilniji.

Nakon što smo dobili pečat, na kartonu ili tanjiru istisnemo akrilnu boju i umačemo jelkicu u krompiru, te zatim utiskujemo na polovinu jastuka po rasporedu koji vi želite. Nakon utiskivanja ostaviti dok se u potpunosti ne osuši.
Ranije u tekstu sam pominjala perivu površinu jer kada se akril bude osušio preslikaće se i površini sa koje ga jel te treba ukloniti. (alkohol super skida).
Sada pristupamo opšivanju ili ručnom ili na mašini. Prošiti dve strane pa treću napuniti koflinom pa prošiti i nju.










Ovo je naša prva Nova godina sa J. pa sam želela da čaroliju praznika uselim i među naše zidove i da zajedno uživamo u stvaranju novih divnih uspomena i ambijentu našeg doma. Podrazumevano, mada u današnje vreme sve manje, da je dom tamo gde ti je srce, pa se raskoš useljava u domove a ljubav izlazi. Ovi moji predlozi su nešto što možete napraviti sa svojim najmilijima stvarajući vašu magiju i provodeći kvalitetno vreme uz vrhunsku zabavu za vas i vaše najmlađe.
Do sledećeg čitanja. Šaljem zagrljaj.
P. S. Ja ga nisam dodatno prala, ali mislim da bi mogao da se pere u mašini na 30 stepeni jer uobičajeno akrilne boje se na tkanini mogu prati. 

Comments

Popular Posts