Potaž od bundeve

Bundevica ili ne, pitanje je sad.

Postoji mnogo načina kako da pripremite budevu, jer neko je voli pečenu, u piti, džemu ili kao što ću je ja pripremati kao čorbicu. U ranijem postu od pre par godina, pripremala sam džem od bundeve. Tada sam koristila Hokaido bundevicu, s obzirom da je ona sama po sebi slatkastijeg ukusa u odnosu na druge.

Ovaj put biće vam potrebno:
300 grama muskatne tikve
1 mali krompir
pola glavice (velike) crnog luka ili naprosto koristite manju glavicu,
jedan čen belog luka,
so, biber, kurkuma
i još po želji
šaka semenki golice za posipanje-dekoraciju
mrva pavlake za kuvanje

Bundevu bar danas možemo kupovati očišćenu i izrendanu na pijacama, a možete je kao i ja očistiti i izguliti i iseći na kockice. Isto ćete uraditi sa krompirom, naliti vodom i staviti da se kuva na 30 minuta. Za to vreme na 2 kašike maslinovog ulja, iseckati i prodinstati crni i beli luk. nakon 30 minuta, štapnim mikserom napraviti kašu u koju smo prethodno dodali dinstani luk. Dodati začine i  ukuvati još 5 minuta i potaž od bundevice je spreman. Prilikom serviranja posuti zrna golice i par kapi pavlake za kuvanje.

S obzirom da su neki od vas koristili bundevice za dekoraciju za Noć veštica, i ukoliko ih niste tretirali bojama, eto sjajnog načina da bundevice iskoriste. Inače ostatak bundeve pečem.




A kako vi spremate bundevu?



Comments

Popular Posts