Crunchy Granola
Svi znamo koliko su konzervansi, emulgatori i pojačivači ukusa štetni za po naše zdravlje.
Kako iz dana u dan sve više ljudi muku muči sa alergijama, preosetljivosti na hranu, među njima i ja, odlučila sam da gotove proizvode zamenim rinfuznim, pa ako ste ljubitelj zdravog, hrskavog i laganog doručka ovo je pravi recept za vas. Crunchy Granola. Količina je na vama, kao i sastojci koji prijaju vašem stomaku, želji, novčaniku i naravuno ukusu
Namirnice:
200 gr ječmenih pahuljica
200 gr raženih pahuljica
200 gr ovsenih pahuljica,
2 kašike susama
1 puna kašika cimeta
200 gr ekspandiranog ječma
6-7- kašika meda (koliko ko voli)
200 gr brusnice
puna šaka oraha
puna šaka lešnika
Priprema:
U dublju posudu pomešati suve sastojke i preliti medom, dobro umešati i izručiti na papir za pečenje i peći 15 minuta na 200 stepeni uz povremeno mešanje. Po pečenju dodati brusnicu i lagano izmešati i ostaviti da se hladi. Granola se može koristiti mesec dana, u vegeterijanskim varijantama sa kokosovim, bademovim, orahovim,... mlekom kao i jogurtom i kravljim mlekom.
Prijatno!
Comments
Post a Comment