DIY Paper mache projekat

Tokom onih hladnih dana, ponekad je potrebno da se zavučemo u sebe, i svim onim malim pukotinama koje vremenom nismo ugušili  treba dozvoliti da isijavaju. Detinjstvo, najčešće sanjana utopija kod odraslih. Čovek je najbliži sebi kada postigne ozbiljnost koju ima dete dok se igra.
Pa za trenutak hajde da se vratimo tu i zabavimo se baš kao u ta bezazlena vremena: lepenkama, makazicama, lepkom, koncem i raznim bojama. Paper matche projekat realizovan je u saradnji sa mojim žmuom. Za ovu "igru" potrebno je osim volje i balon, stare novine, drvofiks, voda, konac, kartonska kutijica za korpu i akrilne boje.

Pošto balon naduvamo, u posudu sa vodom u razređeni drvofiks umačemo komade papira i postavljamo duž celog balona. Razvučemo konac na onoliko delova koliko želimo da izdelimo balon. Kada smo prekrili ceo balon papirom, potrebno je da se u potpunosti osuši ( 24 h ). Nakon toga pripremimo od kartona korpicu, obojimo i izbušimo rupice kako bi provukli konac. Nakon 24 časa, papir je primio oblik balona pa balon možemo da izbušimo i počnemo da bojimo. Umesto bojenja možemo da koristimo ukrasni papir, salvete ili da oslikavamo.






Igrajmo se jer smo najbliži sebi.

Comments

Popular Posts